Lauressa werd vegetariër maar niet om de reden die je zou verwachten

Omdat ik probeer om vaker vegetarisch te eten, leek het mij wel interessant om eens een vegetariër aan het woord te laten op mijn blog. Lauressa is vegetariër geworden om een andere reden dan de meeste vegetariërs. Ze deed het namelijk niet voor de dieren of voor het milieu. In deze blogpost vertelt ze ook of het nu eigenlijk moeilijk is om vegetarisch te eten.

Hi allemaal,

Waarom?

Als ik een vraag zou moeten noemen die mij heel vaak gesteld is, is het wel de vraag waarom ik vegetariër ben geworden. Het begon eigenlijk met een best vervelende reden. Ik had in die tijd een eetstoornis en zocht naar een manier om minder calorieën binnen te krijgen. Zoals jullie waarschijnlijk weten, kan vlees best veel calorieën bevatten. Vlees zoals kip valt mee, maar wij aten thuis vaak slavinken en worst. Hier zit veel vet in, dus: weg met het vlees! Om mezelf te overtuigen ben ik filmpjes over de bio-industrie gaan opzoeken op internet. Geloof me, als jij twijfelt om vegetariër te worden, kunnen die filmpjes gemakkelijk het keerpunt vormen. Ik vond het zo erg om te zien dat ik er heel hard van moest huilen. Ik wilde niet alleen stoppen met vlees eten om de calorieën, maar ook omdat ik het ineens zo’n vreselijk idee vond om hier aan mee te werken.

vegawrap1

Hoe?

Dus ik ben van de één op de andere dag gestopt met vlees eten. Je kan je wel voorstellen dat m’n familie hier niet blij mee was. Ik was al niet de meestal flexibele eter en nu moest er nóg meer rekening met me gehouden worden. Gelukkig accepteerden ze het wel (anders was ik waarschijnlijk ook doorgegaan, maar dat had weer wat meer ruzie opgeleverd, haha). Nu ben ik al 4,5 jaar vegetariër en inmiddels heb ik mijn familie al een klein beetje kunnen aansteken. M’n moeder eet bijna nooit vlees, en m’n broer en zussen ook steeds minder.

Nu

Tot op de dag van vandaag ben ik gelukkig met de beslissing om vegetariër te worden. Het begon dan wel niet met de meest goede reden (afvallen), maar daarvoor doe ik het al lang niet meer. De voornaamste reden is nu dat ik heel veel van dieren hou en dat het me een naar gevoel geeft om ze te eten. Ik vind het na al die jaren niet eten ook een stuk minder lekker. Dat weet ik omdat ik tussendoor wel een paar keer vlees heb gegeten. Eén keer per half jaar of zoiets en dat zal vast nog wel een paar keer gebeuren. Dat weinig tot geen vlees eten goed is voor je lichaam en het milieu is een leuke bijkomstigheid, maar dat is niet de voornaamste reden waarvoor ik het doe.

etenbloggroente

Moeilijk?

Is vegetariër zijn moeilijk? Absoluut niet. Vooral als je een beetje flexibel bent. Ik woon samen met mijn vriend en hij eet wel vlees. Ik vind het geen probleem als mijn vega vlees en zijn echte vlees in dezelfde pan zitten. Ook maak ik vaak gerechten waar grotere stukken vlees (voor hem) in zitten, die ik er later weer uitschep. Nee, tegenwoordig is het echt niet moeilijk om vegetariër te zijn. Kijk naar alle vleesvervangers die in de winkel liggen. Die kunnen al het vlees vervangen, zonder dat je voedingsstoffen mist.
Het enige wat iets lastiger is, dat geef ik eerlijk toe, is je brood vegetarisch beleggen. Er is de laatste tijd wel meer, zoals vegetarisch groentespreads. Maar eigenlijk komt het bij mij bijna altijd neer op kaas of vegetarisch beleg van Tivall of iets soortgelijks. Deze dingen zijn alleen best wel duur. Prima te doen, maar je hebt niet heel veel (betaalbare) variatie.

Conclusie

Al met al voelt het super goed om vegetariër te zijn. Ik wil er nog lang niet mee stoppen. Het voelt zo fijn om geen dieren te eten en daarnaast is gezonde voeding echt mijn passie. Ik doe de studie voeding en diëtetiek en daarnaast ben ik druk bezig met mijn website digitalekeuken.com en het daarbij horende instragramaccount. Op m’n studie, website en Instagram doe ik veel inspiratie op van anderen over vegetarisch eten. Dit inspireert me om nog veel meer uit te proberen op dit gebied!

Liefs,

Lauressa

Hopelijk vonden jullie het verhaal van Lauressa interessant! Neem zeker eens een kijkje op haar website, klik hier. Volg haar ook op instagram voor veel mooie plaatjes van gezond eten @vegakeuken.

Liefs,

Jana

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.