Gezonde ChoQola, het bestaat! Review

Op het foodevent waar ik in maart naartoe ging, kwam ik gezonde chocolade tegen. Het leek mij eerst te mooi om waar te zijn. Ik vertel jullie wat ik ervan vond.

De eigenaars van MyFoodMyKingdom vonden zelf de chocolade uit toen ze gezonder begonnen te eten. Ze wouden een gezond alternatief voor chocolade maken omdat ze dit niet konden missen. Toen ze hun vrienden de chocolade lieten proeven (die ze choQola genoemd hebben), vroegen ze of ze die zelf niet ook konden krijgen. Uiteindelijk begonnen ze de choQola te verkopen. De chocolade is gezoet met dennenhoning en zou veel beter zijn dan gewone chocolade voor mensen met suikerziekte. Hij is gemaakt op basis van kokosolie met cashew, amandelen en kruiden. Natuurlijk zit er ook cacao in maar geen suiker.

LRM_EXPORT_20180822_095810

Pluspunten

 • Ik was meteen verliefd op de smaak van de chocolade. Ik vond ze zelfs lekkerder dan gewone chocolade! Je kan de chocolade krijgen in drie verschillende smaken. Ik koos voor kokos.
 • De ingrediënten zijn allemaal natuurlijk en de chocolade is ook natuurlijk gezoet.
  De eigenaars van MyFoodMyKingdom zijn heel vriendelijke mensen.
 • Je kan de chocolade voor alles gebruiken. Ik maakte diepvriespralines of deed de chocolade op een pannenkoek. Stiekem nam ik af en toe ook gewoon wat chocolade uit de pot, oeps.
 • De chocolade zou normaal sneller moeten smelten dan gewone chocolade maar daar heb ik (zelfs bij het warme weer) geen last van gehad. Als je vaste pralines wil, moeten ze wel in de diepvries maar het is niet dat de chocolade lopend is op kamertemperatuur.
 • Ik was heel erg fan van de potjes met kokosschilfers, bladgoud, chili en walnoot die ik bij de chocolade kreeg. Deze dienden om pralines mee te maken. Mijn favoriet was de chili, die geven iets extra aan de smaak. De kokosschilfers smaakten niet echt door maar dat kwam waarschijnlijk omdat ik de chocolade met kokossmaak had. Walnoot vond ik ook heel lekker en het bladgoud is eigenlijk puur voor de versiering. Het ziet er wel heel mooi uit!
 • Het pakket dat ik toegestuurd kreeg was heel mooi. Perfect om aan iemand cadeau te doen.
 • De pralines smelten echt in je mond.
 • De pralines moet je bewaren in de diepvries omdat ze anders smelten. Ik had verwacht dat de pralines heel koud zouden zijn en daarom misschien wat lastig om op te eten maar dat was helemaal niet het geval. De pralines voelen wat fris aan maar helemaal niet koud en de frisse smaak is net lekker.
 • LRM_EXPORT_20180822_095630

Minpunten

 • Op de pannenkoek vond ik dat de chocolade minder lekker was dan Nutella. Nutella heeft denk ik een iets sterkere smaak. Natuurlijk is choQola wel veel gezonder dan Nutella!
 • Toen ik de chocolade kreeg, trackte ik mijn macro’s nog. Helaas waren die nergens op de verpakking te vinden. Ik vond ze wel op internet dus uiteindelijk was dit geen groot probleem.
 • Je moet de pralines zelf nog maken omdat die enkel vast blijven in de diepvries. Het duurt gelukkig niet zo lang om ze te maken. Als je niet te lui bent, is het dus wel ok haha.
 • ChoQola bevat meer calorieën dan gewone chocolade. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat gewone chocolade gezonder is maar het wil wel zeggen dat je er beter niet te veel van eet. Op de website staat dat MyFoodMyKingdom geen voorstander is van calorieën tellen. Ik begrijp hun volledig maar als je probeert af te vallen, zal je toch ongeveer moeten weten hoeveel calorieën je zo op een dag eet. Stel dat je heel de pot chocolade in één keer zou opeten, zou je natuurlijk niet afvallen. De meeste mensen zullen dat nu ook niet doen veronderstel ik maar het is toch iets waar je op moet letten. Zelf at ik nooit meer dan 2-3 pralines per dag.
 • De chocolade prijs van de chocolade is hoog.  Een pot van 220 gram kost 17-22 euro, 500 gram 30-35 euro en voor 1kg betaal je 50-60 euro.

Ik vind de chocolade heel lekker. Als student heb ik helaas niet het budget om zo veel aan chocolade uit te geven. Zeker niet omdat hij zo lekker is en dus snel op! Natuurlijk is de kwaliteit van deze chocolade niet te vergelijken met andere chocolade. Je moet zelf uitmaken hoeveel je extra wil betalen voor die kwaliteit. Moest de prijs dezelfde zijn als bij gewone chocolade, zou ik hem meteen kopen!

Wil je de choqola graag zelf proberen? Klik dan hier om naar de shop te gaan.

One thought on “Gezonde ChoQola, het bestaat! Review

 1. freyacallan says:

  Blij dat je er van genoten hebt😍 Van choQola zal je ook minder eten omdat je sneller voldaan bent door de voedzame ingrediënten 😊. En vergeleken met betere chocolades, zijn we echt niet duur. Bij choQola zit er tenminste geen goedkope rommel in 😉 En ook nieuwe etiketten komen deze zomer nog uit 😁 We zitten dus allesbehalve stil hier… net zoals jij zo te zien 😉 (met sporten dan…) Groetjes!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.