Het perfecte sportmaatje bestaat niet

Ik heb al af en toe eens geprobeerd om met iemand samen te gaan fitnessen voor motivatie. Ik dacht een tijdje geleden dat ik eindelijk iemand goed gevonden had maar helaas liep het (alweer) mis.

Motivatie

De meeste mensen waarmee ik afspreek, zijn niet zo gemotiveerd als mij. Ze willen wel eens samen trainen maar ze zien het niet zitten om zo vaak naar de fitness te gaan als mij. Tot ik laatst iemand tegenkwam die wel gemotiveerd was. Ze was zelfs gemotiveerder dan mij! De eerste keer dat ik haar zag, kwam ze meteen ‘hallo’ zeggen want we herkenden elkaar van op Instagram. Daarna trainden we wel alleen verder want we hebben allebei nogal een strak schema.

Samen trainen

Op Instagram stuurde ik een berichtje of we niet eens samen zouden trainen. Ze zei natuurlijk ‘ja’ en ik had er al super veel zin in. We spraken af om 9 uur in de fitness. Ik was nogal laat opgestaan dus ik stuurde dat ik een kwartiertje later zou zijn. Om half 10 was er helaas nog niemand te bespeuren dus ik besloot maar al te beginnen trainen. 40 minuten later was ze nog steeds niet komen opdagen. Ik stuurde ‘waar blijf je?’ en ik kreeg antwoord ‘wacht op mij, ik ben er direct’.

Geen verwachtingen

Na ongeveer een uur zat mijn training erop en besloot ik om naar huis te gaan. Als ze toch nog kwam opdagen, was mijn lichaam toch niet meer in staat om nog een uur te trainen. Achteraf kreeg ik nog een berichtje dat het haar speet en of we opnieuw konden afspreken. Ik stemde toe maar verwachtte niet te veel. De keer erna kwam ze echter wel opdagen (een kwartier te laat maar dat kon ik er wel bijnemen). We hadden een geweldige training en ik was super gemotiveerd. Ik haalde zelfs een nieuwe PR voor squats!

Aanmoediging

Tijdens de training leerde ze mij super veel nieuwe oefeningen. Mijn benen waren nog nooit zo moe! De PR die ik voor squats behaalde was ook dankzij haar want ze had mijn techniek een beetje bijgestuurd en ze had mij aangemoedigd om meer gewicht te nemen, veel meer dan ik dacht dat ik zou kunnen. Ondanks dat ik er niet echt in geloofde dat ik zo veel kon, lukte mij dit toch. Ze moedigde mij aan en zei dat ik het kon dus ik deed het ook.

Teleurstelling

Na de training vonden we dat we vaker samen moesten trainen. Helaas kreeg ik niet zo vaak antwoord op mijn berichten en spraken we nooit meer af. Heel jammer want ik dacht echt dat ik eindelijk de perfecte trainingspartner gevonden had. Ik probeerde nog een paar keer maar het mocht niet zijn. Af en toe sturen we elkaar nog eens een berichtje of komen we elkaar tegen want we wonen niet ver van elkaar. Elke keer zegt ze dat we nog eens samen moeten trainen maar het komt er nooit van.

Wat wil ik nu eigenlijk zeggen?

Ik wil zeker niet vertellen dat dit een slechte persoon is. Wat ik wil duidelijk maken met deze blogpost is dat je niet kan rekenen op iemand anders om je doelen te bereiken. Natuurlijk is het altijd leuk om elkaar te motiveren en een duwtje in de rug te geven maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Niemand kan het voor jou doen en niemand is hetzelfde. Je moet zelf je tempo bepalen en je moet ervoor gaan. Moest ik enkel gaan trainen met een partner, zou ik nooit zo veel doelen bereikt hebben.

Trainen met een partner is leuk maar je moet het vooral doen voor jezelf. Alleen zo zal je in staat zijn om je doelen te behalen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.