Hoe liep mijn motivatiedip af?

Vorige week donderdag vertelde ik dat ik mijn motivatie om te fitnessen volledig verloor. Klik hier om deze blogpost te lezen, moest je hem gemist hebben. In deze blogpost vertel ik jullie hoe het uiteindelijk afliep.

Homeworkouts

Zoals ik al zei, kreeg ik deze motviatiedip tijdens de blok. Tijdens de blok heb ik niet vaak de kans om naar de fitness te gaan en dat werkt heel demotiverend. Ik word vaak iets minder sterk of blijf eventjes stilstaan omdat ik niet kan trainen. Ik kan mijn doelen niet bereiken. Ik probeer wel altijd te actief te zijn door te wandelen, homeworkouts te doen en yoga maar dit vind ik niet hetzelfde. Ik hou er gewoon van om zware gewichten te heffen. Wandelen en yoga doe ik heel graag, homeworkouts iets minder. Als ik niet kan gaan trainen, mis ik dat gewoon zo erg.

Na de examens

Na de examens is trainen altijd iets waar ik naar uitkijk maar wat met mijn motivatiedip? Zoals ik al zei in de vorige blogpost, doet stress rare dingen met mij. Na de examens voelt het altijd alsof er een zware last van mijn schouders valt. Dat was deze keer niet anders. Mijn stress was helemaal weg, zeker na wat vakantie. Doordat de stress wegviel, was ik ineens weer helemaal gemotiveerd om te gaan trainen. Het klinkt misschien heel raar dat ik ga van ‘willen stoppen met fitness’ naar ‘gemotiveerd zijn’. Dat is wat examens met mij doen. Ik verlies mezelf eigenlijk een beetje en na de examens, kom ik terug.

Wat als er nog een motivatiedip komt?

Ik heb vaak motivatiedips en ja dit was één van de ergste. Nu heb ik weer twee weken blok achter de rug en ik heb op sommige momenten heel diep gezeten. Toch wil ik weer super graag gaan trainen vanaf vandaag. Motivatiedips horen er gewoon bij. Niemand is elke dag gemotiveerd. Het gaat erom wat je eraan doet. Motivatie is niet wat ervoor zorgt dat je doorgaat, jezelf pushen is wat ervoor zorgt dat je doorgaat. Natuurlijk moet je ook wel doen wat je graag doet om het te kunnen volhouden maar je kan niet vertrouwen op motivatie alleen.

Moraal van het verhaal

Wil je iets? Ga er dan voor. Heb je een zware motivatiedip? Neem dan een pauze. Heb je een dagje geen motivatie? Push jezelf dan om er toch voor te gaan. Meestal zal je je erna beter voelen. Stress kan ervoor zorgen dat je eventjes in niets zin hebt. Het is belangrijk dat je luistert naar je lichaam en naar je gevoel. Als je het gevoel hebt dat je minder en minder motivatie hebt, neem dan een week pauze. Bij mij zorgt dit er meestal voor dat ik daarna weer nieuwe motivatie heb. Geef gewoon niet op want dat is het slechtste wat je kan doen, tenzij natuurlijk dat je niet meer gelukkig wordt van wat je doet.

Stress zorgt er soms voor dat mijn leven eventjes doorheen geschud wordt maar ik kom er altijd weer bovenop met nieuwe motivatie om ervoor te gaan. Heb jij hier ook soms last van? Laat het mij weten in een reactie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.