Ik verloor mijn motivatie

20180308_232036_0001

Ik heb al enkele keren meegemaakt dat ik de motivatie verloor maar één keer was het toch extreem. In deze blogpost vertel ik jullie wat er gebeurde.

Wat gebeurde er?

Het is al een tijdje geleden dat dit gebeurde dus ik kan het niet meer super helder navertellen maar ik verloor dus de motivatie. Fitness draaide voor mij enkel nog rond uiterlijk. Ik ging fitnessen, omdat ik een grotere booty wou, minder vet, een strakke buik… Maar dat is toch geen goede reden? Als je niet naar de fitness gaat omdat je het graag doet, hou je het toch niet vol. Ik had het gevoel dat fitness mijn zelfbeeld aan het verpesten was want ik zag enkel nog de dingen aan mijn lichaam die niet goed waren. Dit kon zo niet verder en ik wou er iets aan doen.

Wat ging ik eraan doen?

Ik ging stoppen. Ik zou dit schooljaar nog verder doen omdat het te gek was om nog aan iets anders te beginnen maar ik ging daarna volledig stoppen met fitness. Ik begon naar andere sporten te zoeken zoals crossfit maar dat leek me te duur. Ik heb ook gekeken naar dansen en dat leek me een goeie optie. Ik zag dat er een dansschool bij mij in de buurt was, perfect. Ik had gepland om één keer per week naar de dansschool te gaan en de andere dagen van de week thuis te oefenen. Daarnaast zou ik ook nog steeds yoga doen en misschien ook eens yogalessen gaan volgen.

Hoe kwam dit zo plots?

Al mijn meest depressieve en meest uiteenlopende gedachten komen altijd tijdens de blok. Elke blokperiode heb ik de drang om mijn leven te veranderen. Het is iets heel vreemds maar ik denk dat het komt door de stress. Ik ben zo stressgevoelig dat ik er alles aan zou doen om die stress te kunnen vermijden. Als fitnessen mij op dat moment stress geeft, dan stop ik ermee. Als ik op dat moment zin heb om naar een andere sport te zoeken, doe ik dat tijdens mijn pauzes. Als ik zin heb om iets bij te leren over bloggen, ga ik tijdens de pauzes obsessief artikels zoeken en filmpjes bekijken met tips.

En nu?

Tijdens de blok droom ik zelfs ‘s nachts over dingen die ik wil doen. Momenteel ben ik erg bezig met personal branding, mijn blog en mijn sociale media en ik kan niet wachten om overal in te vliegen maar helaas moet ik studeren. Tijdens mijn pauzes, doe ik wat ik wil maar soms worden al die dingen in mijn hoofd eventjes te veel. Soms verplicht ik mijzelf dan om wat yoga te doen of een serie te kijken om rustig te worden. Maar hoe ging het nu met de motivatiedip? Dat vertel ik jullie volgende week maandag in een nieuwe blogpost. To be continued

Wat denken jullie dat er gebeurd is? Laat het mij weten in een reactie.

Liefs,

Jana

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.