Weekmenu’s bij gezondblog: review

Ik had de eer om de weekmenu’s van gezondblog uit te testen. In deze blogpost vertel ik jullie wat ik ervan vind.

gezondblog5.jpg

Over gezondblog

Op gezondblog vind je niet alleen weekmenu’s maar ook een detoxprogramma, een boodschappenplanner, een smoothie challenge, een stop diëten e-book en nog veel meer. Kortom: alles wat je nodig hebt voor een gezonde levensstijl. Er is ook een forum waar je kan communiceren met andere leden. Je kan daar ook terecht voor vragen en je kan zelfs je eigen recepten erop delen.

gezondblog2.jpg

Pluspunten

Ik heb de weekmenu’s niet strikt gevolgd maar ik heb wel heel veel recepten uitgeprobeerd zoals de havermoutcake, muffins met blauwe bessen, wortelmuffins… Je moet geen kok zijn om de gerechten klaar te kunnen maken want alles is goed uitgelegd en het zijn geen moeilijke recepten. Ze zijn net heel simpel en snel klaar. Daardoor is het programma volgens mij ook makkelijk vol te houden. De recepten bevatten vaak ingrediënten die je al in huis hebt en niet veel speciale dingen die je moet gaan zoeken. Daarnaast zit er ook heel veel  variatie in de weekmenu’s dus je hoeft zeker niet constant hetzelfde te eten. Het forum vond ik ook een leuk extraatje. Je kan hier al je vragen stellen en communiceren met andere leden wat heel motiverend werkt.

gezondblog3.jpg

Minpunten

In het begin vond ik al de info een beetje overweldigend. Daarom heb ik zelf geselecteerd wat ik wel en niet ging doen. Er is zo veel info dat je niet goed weet waar te beginnen. Ik besloot om vooral recepten uit te proberen. De ingrediëntenwijzer heb ik niet bekeken omdat ik zelf al heel veel in huis had. Voor mensen die net beginnen met gezond eten kan dit misschien wel heel handig zijn. Wat ik ook minder goed vind, is dat er gekookt wordt met roomboter. Persoonlijk ben ik fan van olijfolie, dat is gezonder. Sommige hoeveelheden in de recepten waren niet duidelijk zoals ‘1 blik kokosmelk’. Er bestaan blikken kokosmelk  in verschillende groottes dus misschien was het beter om de hoeveelheid in ml te vermelden.

gezondblog4.jpg

Nog eens op een rijtje:
+makkelijk
+snel
+geen ingewikkelde ingrediënten
+veel variatie
+forum
-te veel info
-roomboter i.p.v. olijfolie
-onduidelijkheden

Ik zou de weekmenu’s zeker aanraden. Ze zijn gezond, makkelijk en gevarieerd waardoor een gezonde levensstijl makkelijk vol te houden is.

gezondblog6.jpg

Als je hier klikt kan je een proefdag van de weekmenu’s en de detox doen en je krijg ook een ingrediëntenwijzer en boodschappenplanner.

Liefs,

Jana

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.