Review 100% yoga: live thuis yogales

20180308_232036_0001

Een paar weken geleden mocht ik een yogalesje van 100 procent yoga uittesten. In deze blogpost vertel ik jullie wat ik ervan vond.

5.png

Wat, wanneer en waar?

100% yoga werkt niet met abonnementen omdat ze flexibiliteit wil bieden. Een yogales kost 4,99 euro en gaat door elke woensdagavond van 20u00 tot 21u00. Ik zag net dat er iedere laatste woensdag van de maand een gratis les is. Perfect dus als je het eens wil uitproberen! De lesgeefster (Esther Schippers) is echt een heel enthousiaste dame en je ziet dat ze gepassioneerd is in haar werk. 100% yoga bestaat sinds 2011. Ze zijn met een team van vijf vakspecialisten en ze hebben ook een pool van 25-35 flexibel inzetbare yoga professionals. Ze geven niet alleen online les maar ze geven ook les op de werkvloer, bij universiteiten… 100% yoga wil het werkplezier vergroten en het ziekteverzuim verlagen. Ze vinden dat iedereen het verdient om gelukkig te zijn. Hun concept voor bedrijven noemen ze dan ook ‘Happy Office‘.

Relax with Yoga@HOME (2).png

Pluspunten

Ik vind het heel leuk dat je de les gewoon thuis kan volgen. Zo verlies je geen tijd met verplaatsen en hoef je er ook niet al te goed uit te zien haha. Omdat het live is, heb je ook het gevoel dat je echt in de les bent. Ik ben persoonlijk ook gemotiveerder als een les op een bepaald uur doorgaat dan dat ik gewoon een les op YouTube doe. Via YouTube kies je gewoon wanneer het je best uitkomt maar daardoor stel ik yoga ook wel uit. De les was heel duidelijk. Als je voeten bijvoorbeeld in een bepaalde positie moesten staan, zoomde de lesgeefster in zodat je beter kon zien hoe het moest. Het is een perfecte les voor beginners want de lesgeefster toont altijd makkelijke en moeilijke varianten van de poses. Op het einde was er ook een meditatiemoment en daar hou ik wel van, dan kan ik eventjes mijn gedachten op een rijtje zetten.

Relax with Yoga@HOME.png

Minpunten

De prijs is helemaal niet hoog maar natuurlijk kan je op YouTube alles gratis vinden. De kwaliteit van de filmpjes op YouTube vind ik ook minstens even goed. Hierboven vermeldde ik ook wel de nadelen aan lessen volgen op YouTube. Het tempo vond ik persoonlijk redelijk traag. Voor beginners is dit perfect maar voor mij mocht het iets sneller. Ik vind het leuker als de poses elkaar een beetje sneller opvolgen. Zoals ik al zei was er op het einde een meditatie en dit vind ik ook leuk maar de meditatie duurde echt wel lang. Misschien is het omdat ik ongeduldig ben maar voor mij was dit toch iets té lang. Het zou misschien ook leuk zijn moesten er wat vaker lessen zijn want als woensdagavond net een moment is dat je niet vrij bent, kan je eigenlijk nooit aan de lessen deelnemen.

Uniek in NL en Europa.png

Ik zou iedereen aanraden om de gratis les eens te proberen. Als het je bevalt, kan je een les bestellen en je zit aan niets vast want je betaalt per les. Klik hier om naar de lessen te gaan.

Liefs,

Jana
Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.