Gratis reclame voor je bedrijf? Met dit boek kan alles!

Ik kreeg een tijdje geleden de kans om het boek ‘Experttips voor Free Publicity – maak je bedrijf zichtbaar in de media met de PIN-code voor gratis publiciteit’ van Nicky Corts te lezen. In deze blogpost vertel ik jullie wat ik van het boek vond.

Eerst en vooral wil ik zeggen dat je de tips in dit boek volgens mij niet alleen kunt gebruiken voor een bedrijf maar ook voor je blog of zelfs voor je sociale media kanalen. Ik moet zeggen dat ik toen ik het boek ontving niet goed wist wat ik moest verwachten en of het boek wel handig zou zijn voor mij. Ik heb namelijk geen eigen bedrijf maar ik beschouw mijn blog ook wel een beetje als een bedrijf. Ik begreep ook niet goed wat de auteur nu eigenlijk bedoelde met de PIN-code maar dit wordt in het boek al snel duidelijk. Ik was eigenlijk wel benieuwd hoe Nicky op het idee kwam om dit boek te schrijven en besloot dus ook om haar dit te vragen.

Ik ben vroeger verslaggever geweest. In 2013 vroegen mijn vrienden Arie en Lejo van Paardensportcentrum Pesse mij daarom of ik ze wilde helpen met de promotie van een paardensportevenement.  Zelf hadden ze geen idee hoe ze dat moesten doen. Ze deelden het evenement alleen op Facebook. Ik verstuurde wat persberichten. Dat zorgde ervoor dat ze in alle lokale en regionale media kwamen. Zelfs de televisie kwam opnames maken. Mijn vrienden waren razend enthousiast. ‘Nicky, jij kan iets. Daar moet je iets mee doen’, zei Arie. 

Tot dat moment besefte ik niet dat mijn kennis van de media interessant is voor anderen. Het viel samen met het moment waarop mijn kinderen naar het voortgezet onderwijs gingen en daardoor had ik ook wat meer tijd om me naast ons pluimveebedrijf Egg-tivity ook op andere dingen te richten. Ik besloot een website te beginnen waarop ik mijn kennis zou delen, zodat iedereen die zijn bedrijf, vereniging of goede doel wilde promoten daar gebruik van kon maken. Dat werd Nickypent.nl. Ik vond het leuk om mezelf al die digitale vaardigheden zoals een website bouwen, bloggen en promotie via sociale media aan te leren.

Uitgeefster Daisy Goddijn van Expertboek benaderde mij in 2016 of ik een boek wilde schrijven in haar nieuwe Experttips boekenreeks. Omdat er toen al bijna honderd artikelen online stonden, was de stap om er een boek van te maken niet zo groot meer. Experttips voor Free Publicity was eerst eigenlijk vooral bedoeld voor mijn coachingsklanten, als een soort studieboek. Maar het blijkt dat heel veel mensen er iets aan hebben. Dat vind ik geweldig om te ontdekken.

jpg.jpg

Pluspunten

Toen ik het boek begon te lezen verdween mijn twijfel of dit boek iets voor mij was snel. Ik vond het eigenlijk heel spannend. Het boek leest echt vlot. Ik had geen enkel moment in het boek waarop ik dacht ‘dit is saai’. De auteur voegt heel vaak leuke verhalen toe (die trouwens echt gebeurd zijn). Nicky laat niet alleen de goede voorbeelden zien maar ook voorbeelden waarbij er iets is fout gelopen. Verhalen van Nicky zelf komen ook in het boek voor. Ik had eigenlijk niet verwacht dat een boek met tips ook gewoon grappig en leuk kan zijn en dat je op sommige momenten zelfs een beetje meeleeft met de auteur alsof je een roman aan het lezen bent.

Minpunten

Ik probeer in een review altijd minpunten te geven ook al vind ik iets eigenlijk heel goed. Bij dit boek, moet ik toch eens heel goed nadenken. Als ik toch een minpunt zou moeten noemen is het, dat het boek vooral focust op bedrijven. Ik denk eigenlijk dat je de tips in het boek ook heel goed kan toepassen op blogs en sociale media of misschien zelfs gewoon als je graag eens iets onder de aandacht wil brengen. Ik denk dat het als influencer ook heel handig kan zijn als je eens in de media komt. Langs de andere kant, was het ook de bedoeling dat het boek vooral gericht was op bedrijven die graag reclame willen maken maar er liever geen bakken geld aan uitgeven.

Dit boek heeft mij aangenaam verrast. Ik zou het boek aanraden aan iedereen die graag nieuwe klanten, lezers of zelfs nieuwe samenwerkingen zou willen!

Ben je geïnteresseerd in dit boek? Als je hier klikt kan je het e-book zelf kopen op de website van Nicky. Koop je het e-book liever via bol.com? Klik dan hier. Je kan ook een gedrukt exemplaar kopen bij Managementboek (klik hier), bij Bol.com (klik hier) of bij de boekhandel. Wil je het boek liever lenen? Het boek is ook verkrijgbaar in enkele bibliotheken.

Liefs,

Jana

27 thoughts on “Gratis reclame voor je bedrijf? Met dit boek kan alles!

  • Jana says:

   Ooh dat vind ik super om te horen, je gaat er geen spijt van krijgen 😃 klik zeker ook eens op de eerste link als je Nicky’s site wil bekijken!

   Like

  • Jana says:

   Ja dat is waar maar toch vind ik het belangrijk om minpunten te zoeken zodat het niet lijkt alsof je gewoon zegt dat het goed is omdat je gesponsord wordt haha 😅

   Like

 1. Nicky Corts-van Raam says:

  Hoi Jana, dank je wel voor deze prachtige review. Erg leuk dat je eigenlijk geen minpuntjes kon bedenken. Daar ben ik wel trots op. Ik zal deze review ook delen op mijn social media kanalen en natuurlijk zet ik hem ook op de verkooppagina van mijn boek. Hopelijk ontdekken mensen via mij jouw blog!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.