Review Oak Gent

Vorige week dinsdag ging ik met mijn vriend in Oak gaan eten. In deze blogpost zal ik jullie vertellen wat we ervan vonden.

Toen mijn vriend zijn mama vroeg wat hij wou doen voor zijn verjaardag, antwoordde hij dat hij graag eens bij Oak wou gaan eten met mij. Dit vond ik natuurlijk geen slecht idee. We hebben eventjes moeten wachten omdat de reservaties bij Oak bijna bomvol zaten maar vorige week dinsdag zijn we eindelijk kunnen gaan. We zijn helemaal geen kenners op vlak van eten maar we houden beide erg veel van lekkere dingen en we lusten ook bijna alles. Net toen we gereserveerd hadden, kreeg Oak hun Michelinster. We waren een beetje bang dat de prijzen hierdoor gingen verhogen (Oak is niet goedkoop voor een studentje) maar dat was gelukkig niet het geval.

28511795_10214423533009869_1870056333_n

Als aperitief nam ik Yuzuchello met tonic. Ik kende zelf niet veel van wat op de kaart stond dus vroeg ik de serveerster om iets zoen. Yuzuchello is een Japanse drank die lijkt op limoncello maar dan met yuzu (een Japanse vrucht). Mijn vriend koos hierbas de las dunas met tonic. Normaal kies ik nooit iets met tonic omdat ik niet hou van die bittere smaak maar dit drankje was het eerste waar tonic inzat dat ik lekker vond! Bij de aperitief kregen we ook heerlijke hapjes. Ik ben zelf geen echte wijndrinker dus ik bestelde bij het eerste voorgerecht een witte wijn en voor de rest dronk ik water. Mijn vriend daarentegen drinkt wel heel graag wijn en heeft bij bijna elk gerecht wijn genomen.

zalm

GEPEKELDE NOORSE ZALM. DUINDOORNBES. BLOEMKOOL

Pluspunten

Het eten was natuurlijk echt geweldig. Ik heb nog nooit in heel mijn leven zo lekker gegeten. Bij sommige gerechten had ik het gevoel dat er een smakenexplosie in mijn mond plaatsvond! Mijn favoriete gerecht was de geroosterde knolselder met bieslook. Ik ben persoonlijk ook een heel erge fan van desserts. Daar kijk ik altijd heel de avond naar uit. Ik vond beide desserts echt super maar het laatste was echt mijn favoriet. Na het eten namen we nog een koffie waar we ook weer heerlijke dingen bijkregen, onder andere een brownie en tiramisu zoals je ze nog nooit gegeten hebt. We waren wat bang dat het vooral een proevertjesavond zou zijn en dat we op het einde niet genoeg zouden hebben maar de hoeveelheid was perfect! Wat ik ook geweldig vond is dat de chef het eten kwam brengen en ook persoonlijk kwam vragen wat we ervan vonden.

hoofdgerecht

PRESA IBERICO. AARDPEER. PRUIM

Minpunten

Veel zijn er natuurlijk niet maar we hebben er toch één gevonden. Mijn vriend drinkt heel graag aangepaste wijn bij zijn eten. Hij heeft ooit een wijncursus gedaan en kent er dus ook wel iets over. Toen we moesten bestellen, vroeg mijn vriend of er aangepaste wijnen waren. Normaal gezien hebben aangepaste wijnen bij het menu een vaste prijs zodat je niet voor elk glas wijn apart moet betalen. Als dit wel zo is wordt het een dure rekening en helaas was dit ook het geval. Mijn vriend nam bij bijna elk gerecht de aangepaste wijn en moest elk glas wijn apart betalen. Hij vond sommige wijnen ook niet optimaal bij het gerecht passen, wat jammer is voor zo een goed restaurant! Gelukkig had ik hier eigenlijk geen last van aangezien ik geen echte wijndrinker ben. Ik heb maar één glas wijn gedronken.

brownie

BROWNIE BIJ DE KOFFIE

Wij vonden dit etentje echt een topervaring! Het was jammer van de wijnen maar dit is dan ook het enige dat we konden opmerken. Ik heb nog nooit in mijn leven zulke lekkere dingen gegeten!

Liefs,

Jana

Bron foto’s: Instagrampagina Oak en http://www.oakgent.be

16 thoughts on “Review Oak Gent

    • Jana says:

      Dat is zeker waar, we hebben eigenlijk nog nooit zo duur gegeten. Het is zeker niet iets om vaak te doen maar voor één keer was het wel leuk!

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.