Recept wortelcake door gastblogster Petra

Hieronder vind je helaas de laatste gastblog van Petra. Als je hier klikt, kan je haar fitjourney lezen. Klik hier om haar tips om te beginnen met hardlopen te lezen. Vandaag deelt ze met jullie een heerlijk receptje!

Wortelcake met walnoten

 Hi, ik ben Petra, 28 jaar oud en ik kom uit een dorpje in de omgeving van Utrecht. Sinds een jaartje heb ik mijn eigen blog (www.petraruns.nl) waar ik schrijf over hardlopen en alles omtrent een gezond leven. Daarnaast post ik vaak lekkere en gezonde receptjes op mijn blog. Mijn foto’s post ik op Instagram (@petraruns.nl). Ik ben de afgelopen jaren veel afgevallen. Ik heb toen geleerd dat het heel belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen en dat gezonde voeding echt niet alleen bestaat uit het eten van salades. Nee, je kan ook lekker eten en toch veel voedingsstoffen binnen krijgen. Eén van de succesrecepten op mijn blog is deze heerlijke wortelcake met walnoten! Ideaal om mee te nemen als tussendoortje en heerlijk in combinatie met een kop thee!

DSC_0004-01.jpeg

 Wat heb je nodig?

  • 125 gram kokosolie
  • 125 gram kokosbloesemsuiker
  • 125 gram speltmeel
  • 150 gram wortelrasp
  • 50 gram walnoten + extra voor de garnering
  • 2 eieren
  • snufje vanillepoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden

Hoe bereid je het?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Smelt de kokosolie. Doe de kokosolie samen met de eieren en de wortelrasp in een blender tot de wortelrasp fijn gemalen is en goed vermengd is met de kokosolie en de eieren. Doe dit mengsel in een beslagkom.
  3. Voeg de kokosbloesemsuiker, het speltmeel, het vanillepoeder, het bakpoeder en de speculaaskruiden toe en meng alles goed.
  4. Hak de walnoten in kleine stukjes en roer deze door het beslag heen.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe hier het beslag in. Garneer met wat extra walnoten.
  6. Bak de wortelcake gaar in 45 minuten.
  7. Laat de cake goed afkoelen en haal hem dan uit de bakvorm.
  8. Eet smakelijk!

Mocht je hem maken, tag me dan eventjes op Instagram! Vind ik leuk!

Ik vond het geweldig om samen te werken met Petra. Ik heb het recept zelf nog niet geprobeerd maar ik ga dat wel zeker doen! Laat het mijn weten in een reactie als je dit gaat maken!

 

 

8 thoughts on “Recept wortelcake door gastblogster Petra

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.