Mijn doelen voor 2018

Het nieuwe jaar is aangebroken en natuurlijk brengt dat nieuwe doelen met zich mee. Ik probeer voor mezelf niet alleen in het nieuwe jaar doelen te stellen maar eigenlijk elke week of elke maand of om de paar maanden. In deze blogpost zal ik vertellen wat ik wil bereiken in 2018.

Minder focus op uiterlijk

Mijn doelen bestaan vaak uit ‘vet verliezen’ of ‘spieren krijgen’ en dit zijn zeker geen slechte doelen. Alleen vind ik het jammer dat ik soms veel meer de focus leg op hoe ik eruit zie dan hoe ik mij voel. In de zomer van 2017, was ik het strikt op mijn eten letten helemaal beu geworden. Daardoor kreeg ik vaak eetbuien. Ik besloot toen dat het tijd was om te stoppen met tracken en weer op het gevoel te gaan eten. Dit ging goed want ik bleef mooi op gewicht en ik had veel minder eetbuien. Toen ik de balans wat teruggevonden had, besloot ik om opnieuw een doel te stellen: vet verliezen. Ik startte weer met tracken en je raadt het al: ik kreeg weer meer eetbuien. In 2018 wil ik daarom meer focussen op me goed voelen en niet op er goed uitzien. Ik ga proberen om niet meer te tracken. Ik weet perfect hoe ik gezond moet eten maar soms ben ik bang dat ik de controle verlies als ik stop met tracken, terwijl ik eigenlijk nog veel vaker de controle verlies als ik wel track. Waar ga ik dan wel op focussen?

Meer focus op fitnessdoelen

Ik wil in 2018 graag sterker worden. Ik wil vooral beter worden in de compound lifts zoals squat, bench press en deadlift. In 2017 ben ik heel vaak van schema veranderd omdat ik mijn schema’s vaak beu werd of gewoon opgaf omdat het ‘niet snel genoeg vooruitging’. Nu weet ik dat ik beter een schema een tijdje kan volgen zodat ik meer vooruitgang kan maken. Ik ga zoals ik nu doe, twee keer per week benen trainen en twee keer per week bovenlichaam. Mijn doel is om in 2018 mijn lichaamsgewicht te kunnen squatten met een goede vorm, mijn lichaamsgewicht kunnen heffen met deadlifts en op de bench press zou ik toch heel graag aan de 40kg geraken. Ik weet niet of mijn lichaamsgewicht bench pressen haalbaar is omdat ik hier momenteel het minste gewicht bij neem. Ik wil mezelf zeker niet overzetten en realistische doelen stellen, zodat ik ook niet teleurgesteld moet zijn dat ik ze niet behaal. Ik zou ook heel graag meer dan drie chin ups na elkaar willen kunnen. Wat ik ook geweldig zou vinden is als ik een pull up zou kunnen. Of dit haalbaar is, weet ik nog niet goed maar ik wil het zeker proberen!

Een nieuwe sport proberen

In 2018 ga ik een keuzevak doen dat ‘sport en bewegen’ heet. Voor dit vak, moet ik een sport kiezen die ik elke week ga beoefenen. Fitness staat niet tussen de opties. In het begin vond ik dat jammer maar eigenlijk vind ik het ook wel goed dat ik nu verplicht ben om iets nieuws te proberen. De sporten die je kon kiezen waren lopen, zwemmen, volleybal, badminton en dansen. Lopen en volleybal waren al geen optie voor mij. Ik heb een slechte knie dus ik kan niet lopen en in volleybal ben ik zeer slecht. Zwemmen kan ik wel redelijk goed omdat ik als kind in de zwemclub zat maar ik hou niet zo van dat natte koude water. Dan schoten enkel badminton en dansen over. Ik heb als kind nog gedanst en mis dit nog steeds af en toe. Ik doe dan ook alles graag wat met muziek te maken heeft en ik ben ook creatief. Daarom heb ik gekozen voor dansen. Ik hoop dat het dansen goed gaat en wie weet als ik het echt leuk vind, ga ik er wel mee door in het volgende schooljaar.

Natuurlijk zijn er nog doelen die ik wil bereiken zoals yogadoelen en ook minder fitnessgerelateerde maar dit waren toch wel de belangrijkste. Wat zijn jouw doelen voor 2018? Laat het mij weten in een reactie!

Liefs,

Jana

2 thoughts on “Mijn doelen voor 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.