Review happy protein: 100% natuurlijke ingrediënten

Vorige week kreeg ik een pakketje toegestuurd van happy protein om voor jullie te testen.  Ik ga in deze blogpost bespreken wat ik van de smaak, de textuur, de prijs-kwaliteit en de ingrediënten vond. Dat dit een gesponsorde blogpost is, wil niet zeggen dat ik niet eerlijk ben. Eerlijkheid is voor mij nog steeds het belangrijkste en zoals jullie weten houd ik ook graag alles realistisch. Ik vertel jullie dus mijn oprechte mening over deze producten. 

Over Happy Protein

Happy Protein focust vooral op vrouwen. Hun producten zijn 100% natuurlijk. Happy Protein bestaat voor 88% uit eiwit. Daarnaast bevat de shake ook veel verschillende vitaminen. Happy protein is exclusief beschikbaar bij eiwit.nl.

Textuur

Ik drink mijn shakes altijd met plantaardige melk zoals kokosmelk, sojamelk, amandelmelk… De shake klontert helemaal niet wat ik erg goed vind. Ik heb al redelijk wat shakes geprobeerd en er zijn er veel op de markt die snel klonteren. Als ik dit eiwitpoeder in een smoothie deed, klonterde het ook helemaal niet. Ik heb ook proats (havermout met eiwitpoeder) gemaakt met dit eiwitpoeder maar helaas was dit poeder hiervoor minder geschikt. Het eiwitpoeder gaf mijn havermout een vreemde textuur die ik niet zo lekker vond. Voor de textuur zou ik dus 8/10 geven. Moest het poeder in mijn havermout ook lekker zijn geweest, had ik zeker een 10 gegeven want als shake vind ik de textuur perfect.

Smaak

Wat betreft de smaak vind ik het één van de betere shakes die ik al gedronken heb. De vanille shake vond ik heel lekker. De smaak is niet super zoet maar ik denk dat sommige mensen dit een pluspunt vinden. Persoonlijk heb ik liever een iets zoetere smaak maar ik gebruik mijn eiwitpoeder vaak ook om in smoothies te doen en dan hoeft de smaak niet altijd te zoet te zijn. Andere shakes die ik al geprobeerd heb, smaken soms wat chemisch maar dat heeft deze shake niet. Ik denk dat dit komt omdat de producten 100% natuurlijk zijn. Van de aardbeismaak was ik iets minder fan. De aardbeismaak had een minder goede nasmaak. Ook in mijn smoothie, proefde ik deze nasmaak. Smaken verschillen natuurlijk wel want mijn vriend vond de aardbeismaak wel heel lekker en de vanille minder. Ik zou een 8/10 geven voor de vanille- en een 6/10 voor de aardbeismaak.

Ingrediënten

Wat mij het meeste opviel toen ik tussen de ingrediënten keek was, dat de shake gezoet is met stevia en niet met aspartaam of sucralose zoals bij de meeste shakes. Ik was aangenaam verrast. Stevia is namelijk veel gezonder dan sucralose en aspartaam. Sucralose en aspartaam zijn kunstmatige zoetstoffen terwijl stevia een natuurlijke zoetstof is (een extract van de steviaplant). Het eiwitpoeder bevat ook veel verschillende vitaminen. Aangezien de meeste mensen die gezond en gevarieerd eten geen vitaminetekort hebben, vind ik dit geen must. Persoonlijk heb ik er tijdens bepaalde periodes baat bij om magnesium te nemen dus voor mij is het wel handig dat de shakes magnesium bevatten. De meeste shakes liggen bij mij zwaar op de maag. Ik had hier nog een heel klein beetje last van met deze shake maar al bij al viel het eigenlijk goed mee. Dit eiwitpoeder bestaat voor 88% uit eiwit wat heel veel is. Dat is dus zeker positief. Omdat het eiwitpoeder zo veel eiwit bevat, zit er natuurlijkerwijze ook minder vet en koolhydraten in. Dit kan vooral handig zijn wanneer je probeert af te vallen of wanneer je liever je koolhydraten en vetten uit andere voeding haalt. Het laatste wat ik zeer positief vind, is dat de ingrediëntenlijst heel kort is. Er zitten dus geen duizenden ingrediënten in die je niet kent. Voor ingrediënten zou ik een 10/10 geven.

Prijs-kwaliteit

Je kan dit eiwitpoeder kopen voor 29,95 euro (een zak van 750 gram). Omgerekend is dit 39,93 euro per kg. Ik ben een student dus ik ga meestal voor de goedkopere eiwitshakes. Ik denk dat dit eiwitpoeder het beste te vergelijken is met whey isolaat vanwege het hoge eiwitpercentage. Bij Myprotein kost 1kg eiwitpoeder (Impact Whey Isolaat) 19,99 euro. Bij XXL Nutrition betaal je 24,95 voor 1kg Whey Isolaat. Je kan dus zien dat Happy Protein behoorlijk duur is. Het prijsverschil is begrijpelijk omdat hun ingrediënten wel veel kwalitatiever zijn maar of het 15-20 euro meer waard is, kan ik niet goed zeggen. Ik ben geen expert en weet ook het prijsverschil niet tussen de verschillende grondstoffen. Ik zou voor de prijs-kwaliteit met de kennis die ik heb een 5/10 geven.

Conclusie

Als ik een gemiddelde neem van de scores krijg ik een totaalscore van 7,5/10 waarbij ik de ingrediënten de hoogste score gegeven heb en de prijs-kwaliteit de laagste. Ik zou het eiwitpoeder zeker en vast aanraden. Ik vind het over het algemeen een zeer kwalitatief product. Of het zijn prijs waard is, moet je voor jezelf beslissen. Als voor jou de kwaliteit het belangrijkste is, zou ik niet aarzelen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.