Mijn nieuwe doelen

Zoals de meesten van jullie weten heb ik heel lang zeer strikt iifym gedaan. Daarna ben ik overgegaan op intuitive eating en bleef ik op gewicht. Ik deed daarnaast ook een schema van Jen Selter maar ik had niet echt een concreet doel voor ogen. Gelukkig ben ik nu wat minder obsessief bezig met mijn voeding. Ik heb het gevoel dat ik mijn evenwicht teruggevonden heb. Daarom besloot ik dat het tijd was voor nieuwe doelen.

Cutten, bulken of op gewicht blijven?

Op gewicht blijven vond ik geen optie meer. Ik ben blij dat ik eventjes op gewicht ben gebleven om die balans terug te vinden maar mijn uiteindelijke doel is toch nog om gespierder en strakker te worden. Het is winter dus ik dacht eraan om te bulken maar langs de andere kant, wou ik ook niet té veel aankomen omdat ik zeker niet op mijn scherpst sta. Toen ik een pol in mijn instastory plaatste, stemden mijn volgers massaal op bulken. Helaas bleek mijn vetpercentage de gezonde bovengrens te hebben. Als ik zou gaan bulken, zou mijn vetpercentage snel te hoog worden. Daarom besloot ik uiteindelijk dus toch om te cutten. mijn doel is om 5kg af te vallen tegen ten laatste 30 april 2018. Ik vind traag afvallen het beste omdat dat veel beter vol te houden is en er is dan ook minder kans dat ik plots weer heel veel bijkom. Ik vind het belangrijk om een realistisch doel te zetten zodat ik gemotiveerd ben en zeker niet gedemotiveerd geraak omdat het mijn doel onbereikbaar is

Krachttraining

Ik vind persoonlijk dat ik hiervoor niet genoeg gefocust heb op de drie compound oefeningen namelijk: squats, deadlifts en bench press. Het is onrealistisch om tijdens een cut veel sterker te worden. Daarom startte ik met lichtere gewichten. Het is ook goed om wat lichter te starten zodat ik kan zorgen dat mijn vorm zeker goed is en zodat ik niet meteen over mijn grens zou gaan. Doordat ik licht startte, kan ik ook elke training mijn gewichten verhogen. Ik hoop dat ik hier nog een tijdje mee kan doorgaan. Het is niet zeker of ik veel sterker kan worden omdat ik aan het cutten ben, maar ik ga toch mijn best doen!
Mijn doel is om vier keer per week te gaan trainen: twee keer benen en twee keer bovenlichaam. Bij benen doe ik vooral compound oefeningen en dan nog één isolatie-oefening voor hamstrings en één of twee isolatie-oefeningen voor de bilspieren. Bij bovenlichaam doe ik ook vooral compound oefeningen en enkel voor mijn buikspieren, doe ik ook één of twee isolatie- oefeningen.

Cardio

Ik vind cardio soms echt heel saai, zeker als ik niet veel afwissel. Ik vind het wel belangrijk om cardio te doen. Mijn conditie was vroeger heel slecht en daar wil ik helemaal niet weer naartoe. Ik heb besloten dat ik minstens drie keer per week een half uur ga wandelen. Ik heb gelezen dat het ook best is voor de gezondheid dat je elke dag minstens een half uur buiten bent. Daarvoor is wandelen dus ook heel handig. In het weekend ben ik altijd thuis en ik woon tussen de bossen dus ik zal waarschijnlijk vooral dan mijn wandelingen doen. Om naar mijn kot te gaan of van mijn kot naar het station, moet ik altijd een kwartier wandelen. Naar school en naar de fitness ga ik ook vaak te voet dus als ik één wandeling mis, ga ik er ook niet van wakker liggen. Wandelen helpt mij ook heel erg om mij goed in mijn vel te voelen. Tijdens en na mijn wandeling, voel ik me altijd super rustig en voldaan. Het is een goede manier om alle slechte gedachten eens op een rijtje te zetten en te relativeren.

Conclusie

Ik ben heel blij met mijn nieuwe doelen en ik ben super gemotiveerd om ervoor te gaan! Ik heb een doel voor ogen en ik heb er veel voor over om dit doel te bereiken. Wens mij succes!

One thought on “Mijn nieuwe doelen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.