Fitnessdagboek #4

Eindelijk kan ik zeggen dat deze week top ging, het tweede deel toch in elk geval. Ik probeerde veel nieuwe receptjes en ik ben drie keer gaan fitnessen!

Vrijdag

Vrijdag heb ik overdag ingerekend. ‘s Avonds waren het frietjes en ik voelde al dat ik een beetje stress kreeg omdat dat zo moeilijk in te rekenen is. Omdat niet weer in dat slechte gevoel terecht wou komen, besliste ik om ‘s avonds niet in te rekenen. Ik nam frietjes tot ik genoeg had en daarna nog een ijsje.

fitnessdagboek49

Zaterdag

Zaterdag deed ik dag 11 van de beginner yoga challenge. Ik heb toen ook niet ingerekend want ‘s avonds waren de ouders niet thuis en zou ik met mijn vriend pita eten. Geen excuus, ik weet het maar zoals ik vorige week al zei was het op dat moment belangrijker om mij mentaal goed te voelen en ik had écht geen zin om te koken.

fitnessdagboek48

Zondag

Zondag heb ik eindelijk weer zonder problemen alles kunnen inrekenen. Het deed toch wel deugd aan mijn buik om weer gezond te eten want van al dat vettig eten had ik buikpijn gekregen. Ik ging ook gaan fitnessen met mijn vriend en in de namiddag gingen we naar Hulst en hebben we daar nog wat gewandeld. Eindelijk eens een actievere dag. Helaas kwam ik die dag ook te weten dat mijn broer in het ziekenhuis lag maar gelukkig gaat het nu al beter met hem! Hij is ook alweer thuis. Zondagavond besloot ik om echt eens voor mezelf te zorgen en alle negatieve gedachten van de komende week achter mij te laten. Ik nam mij een bad met een warme chocomelk (ingerekend natuurlijk) en ik was echt helemaal ontspannen.

Maandag

Maandag besloot ik dat het maar eens tijd was om ervoor te gaan met mijn gezond eten. Ik woog mezelf en tot mijn verbazing was ik in de vier weken ervoor toch nog een halve kilo afgevallen. Mijn doel was eigenlijk 1,2kg afvallen maar gezien de omstandigheden was ik heel blij en progress is progress, toch? Ik maakte voor mezelf een nieuw plan. Nieuwe macro’s, high carb days op trainingsdagen en meer kcal tijdens de weken dat ik het meeste honger heb (aka de week voor en tijdens de tijd van de maand).  Dat zou beter moeten zijn, niet? Ik heb maandag ook een yogasessie gedaan voor beginners van Kinoyoga maar niet van de beginner yoga challenge. Ik wou eens iets anders. Tot mijn verbazing geraakte ik in de pigeon pose! Een pose waarvan ik echt niet had verwacht dat ik ze zou kunnen.

Dinsdag

Dinsdag was mijn eerste high carb day. Ik vind het altijd moeilijk om niet over mijn vetten te gaan want ik eet veel liever dingen waar veel vet inzet dan veel koolhydraten. Gelukkig slaagde ik erin om mijn eten perfect ingerekend te krijgen. ‘s Avonds ging ik met een vriendin fitnessen. Ik had echt een goede training!

Woensdag

Woensdag dacht ik echt dat mijn voeding volledig mis zou gaan want ik zat ‘s middags al aan mijn vetten voor de dag! We eten thuis meestal zeer vettig ‘s avonds dus ik dacht dat het omzeep was maaar wonder bij wonder kreeg ik kip op mijn bord geschoteld en lukte het perfect om alles in te rekenen!

Donderdag

Ik voelde me donderdag niet zo lekker. Ik denk dat het studeren een beetje begint te wegen. Niettemin heb ik toch mijn macro’s perfect ingerekend. Happy me!

salade met kaasblokjes en hazelnoten

Ik kan dus besluiten dat mijn week tot nu toe al heel goed verliep, meer van dat alsjeblief!

Liefs,

Jana

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.