Het verhaal van de optimistische Marly: een echte levensgenieter die tóch gaat voor een fitte levensstijl

Marly (ook wel bekend als @fitwith.marly) en ik volgen elkaar nu al een tijdje op instagram. Ik begon haar te volgen omdat haar profiel me echt aansprak. Ze is iemand die altijd vrolijk is. Ze ziet er niet uit als de ‘typische fitgirl’ maar dat neemt niet weg dat ze er kei hard voor gaat en dat motiveert me echt. Ze begon na nieuwjaar. Een goed voornemen misschien? Hieronder kom je het te weten:

Hoe oud ben je?
Ik ben 20 jaar, dus heb nog erg veel tijd om te groeien in de fitnesswereld. (Marly verjaarde gisteren, vergeet haar zeker geen gelukkige verjaardag te wensen!)

Wat studeer je?

Ik studeer Communicatie in Eindhoven. Wat ik erg leuk vind is dat ik dingen vanuit mijn studie nu kan toepassen via mijn Instagram kanaal.

Wat zijn je hobby’s?

Ik ben een echt meisje-meisje en hou enorm van winkelen! Verder kun je mij ook heel blij maken met sushi eten (of überhaupt uiteten), Netflixen, uitgaan en uitstapjes met vrienden of familie.

Ik weet dat ik je beginnen volgen ben na nieuwjaar. Is dat ook het moment dat je begonnen bent met fitness? Zo ja, ging het om een goed voornemen voor het nieuwe jaar?

Ik ben inderdaad vanaf januari 2017 begonnen met sporten en gezonder leven. Ik ben niet iemand die echt doet aan goede voornemens, want ik vind het persoonlijk onzin dat je daar alleen in het nieuwe jaar aan denkt. Dat ik in januari begonnen ben is voor mij vooral toeval eigenlijk.

Waarom ben je begonnen met fitness?

Ik heb erg lang op hoog niveau gedanst. In die tijd was ik echt niet de slankste, maar toen ik in januari foto’s terug zag van toen schaamde ik mezelf wel een beetje. Op dat moment was ik zeker 10kg zwaarder en vroeg ik me af hoe ik het zo ver had kunnen laten gaan. Ik ben toen eerst op Instagram wat ‘fitties’ gaan volgen, hierdoor raakte ik geïnspireerd en ben ik zelf met het sporten en Instagram begonnen. Het was ook wel een uitdaging naar mezelf, want wat zij kunnen dat wil ik ook!

Ik heb gezien dat je al veel progressie gemaakt hebt. Hoeveel kilogram ben je nu kwijt en binnen hoeveel tijd is je dat gelukt?

Ik ben nu in 7 maanden 7kg kwijt. Ik vind het persoonlijk nog niet echt veel, en loop ook niet te koop met het verhaal dat ik al erg veel ben afgevallen. Maar ik zie nu wel een blij en zelfverzekerd meisje in de spiegel. En dat is voor mij het belangrijkst! Volgende week is mijn nieuwe meting dus hopelijk heb ik dan ook weer goede resultaten.

Hoe heb je die progressie gemaakt?

De progressie die ik heb gemaakt komt vooral door m’n mindset te veranderen. Ik sport en eet redelijk gezond, maar ik geniet ook enorm van lekker eten en een drankje in het weekend.

Volg je een bepaald trainingsschema?

Via mijn sportschool krijg ik om de 9 weken een nieuwe meting en daarna ook een nieuw trainingsschema. Mijn trainingen zijn altijd fullbody, wat door de trainers wordt aangeraden.

Volg je een bepaald dieet of eet je gewoon gezond?

Ik volg geen dieet, maar probeer te eten zoals normaal is. Extreem gezond eten kan en wil ik niet, mijn familie bestaat namelijk uit echte Bourgondiërs. Voordat ik begon met trainen at ik heel erg ongezond en maakte ik onjuiste keuzes. Nu weet ik welke gerechten voor mij werken en waar ik me goed bij voel.

Wat zijn je volgende doelen?

Mijn doel blijft nog steeds afvallen. Ik hoop eerst de -10kg te halen en wie weet ook nog de -15kg. Ik moet er wel bij zeggen dat ik me niet constant focus op die doelen, want zoals ik eerder zei ben ik een enorme Bourgondiër! Een ander doel wat ik ook wil na blijven streven is om anderen te helpen. Ik wil een motivatie en inspiratie zijn voor velen om vooral te werken aan een zelfverzekerd lichaam, in plaats van een killerbody.

Hoe blijf je gemotiveerd?

Dat is een hele goede vraag. Ik ben zelf al erg positief ingesteld dus ik zal ook voor een deel ‘geluk’ hebben met mijn doorzettingsvermogen. Daarnaast zijn alle lieve berichtjes die ik krijg op Instagram ook een enorme motivatie om door te gaan.

Wat is je favoriete cheat?

Chips in alle smaken! En ik vind sushi echt heeeeel lekker, daar kun je me voor wakker maken.

Overlaatst liet je een tattoo zetten. Zat daar een bepaalde betekenis achter?

Klopt. Ik heb een pijl laten zetten in mijn zij. Een pijl kan alleen maar vooruit, wanneer deze eerst naar achter getrokken wordt met een boog. Oftewel: voordat jij zelf vooruit kan, zal je eerst een keer of een paar keer moeten vallen. Dit vind ik een mooie gedachte voor wanneer het eens tegen zit.

Een week geleden kreeg je een heel negatieve reactie op een foto op instagram. Hoe ga je daarmee om?

In de eerste seconde dat ik dat las kwam het even heel hard binnen en voelde ik onzekerheid. Maar dat veranderde al heel snel in zelfverzekerdheid en een lachtertje. Toen ik net begon met mijn Instagram kreeg ik veel negatieve reacties, dit maakte me toen echt heel erg onzeker. Om mezelf niet te laten kennen ben ik toen doorgegaan, maar ik weet zeker dat niet iedereen dat zou kunnen. Daarom heb ik die negatieve reactie nu gebruikt als voorbeeld voor anderen, om te laten weten dat zij zich daar niets van aan moeten trekken. Gelukkig waren er ook erg veel lieve mensen die hetzelfde dachten dus samen staan we sterker.

Op instagram lijkt het alsof je altijd positief in het leven staat. Is dat ook echt zo? Hoe doe je dat, altijd zo positief blijven?

Ik heb in mijn prive omgeving redelijk wat dingen meegemaakt die niet erg leuk zijn. Hierdoor is mijn visie op het leven vooral veranderd in ‘leef je leven en haal alles er uit wat er in zit’. Ik ben wat dat betreft ook erg nuchter en vind dat het geen zin heeft om te blijven hangen in een negatieve sfeer. Daarnaast valt er uit alles wat negatief is, ook iets positiefs te maken. Probeer dat zelf maar eens, je zult merken dat je dan ook veel positiever kan kijken daar dingen.

IMG_0729

Ik heb gezien dat je bij je laatste foto’s #doejeding gebruikt. Kan je even uitleggen wat hierachter zit?

Dit heeft ook te maken met de negatieve reacties die ik voorheen kreeg op Instagram. Er wordt verwacht dat een fitgirl al een killerbody heeft, de reis daar naar toe schijnen sommigen niet te willen zien. Hierdoor kreeg ik reacties dat ik bijvoorbeeld dik was. Ik ga me dan afvragen waarom je zo’n dingen zou zeggen. Want je kent iemands verhaal niet en weet niet hoe hard iemand aan het werk is om wel dat killerbody te krijgen. Met de hashtag wil ik mensen bewust maken dat zij hun eigen ding moeten doen. Ze moeten sporten, afvallen, aankomen, spiermassa kweken op een manier zoals zij dat willen en wat goed voor hen voelt.

Welke tips zou jij mensen geven die willen beginnen met fitness?

Wat ik wil meegeven: #doejeding! Doe waar jij je goed bij voelt, en laat je door niemand uit de weg slaan! Je bent echt enorm goed bezig. Vraag de mensen hulp van wie jij denkt dat ze jou kunnen helpen, en geeft iemand ongevraagd advies waar jij niks aan hebt dan laat je dat lekker links liggen. Het is jouw persoonlijke reis naar een gezond leven, wie jij in jouw vliegtuig in laat stappen mag je zelf kiezen!

Je bent geen typische fitgirl met maatje 34 maar daar lijk je je helemaal niets van aan te trekken (en groot gelijk heb je als je het mij vraagt). Ben je echt zelfverzekerd zoals ook lijkt op je foto’s?

Tuurlijk zou ik een echt killerbody willen hebben, maar ik moet realistisch blijven. Net als mij zullen er velen zijn die een stevige bouw hebben, maar dat wil niet zeggen dat je dan niet sportief en gespierd kan zijn. Jammer genoeg is de kijk van vooral jonge meisjes (en ook jongens!) dat je zo dun mogelijk moet zijn. Ik hoop dat ik een voorbeeld kan zijn om te laten zien dat dat niet hoeft. In de maanden dat ik nu bezig ben heb ik ook moeten dealen met het feit dat ik niet zo’n killerbody kan krijgen, maar toen dat besef er was en ik wist wat ik dan wel wilde kwam die zelfverzekerdheid terug. Dus om antwoord te geven op je vraag: die glimlach op die foto’s is puur natuur en ik ben blij met wie ik ben.

Zou je tips kunnen geven aan mensen met een maatje meer om zelfverzekerder te zijn?

Ik kan heel veel tips gaan geven, maar zo lang die knop niet om wil gaan dan zal het ook niet lukken. Wat mij heeft geholpen tijdens het zelfverzekerd worden met sporten, was dat ik vooruitgang zag. Mijn gewichten met sporten gingen omhoog en ik zag mijn buik strakker worden. Je gaat pas verandering zien als je ook daadwerkelijk bezig bent. Dus ik zou zeggen, begin gewoon en kijk waar het schip strand!

Je blog is nog redelijk nieuw. Wat heeft je ertoe aangezet om een blog te beginnen?

Ik heb schrijven altijd al leuk gevonden. Voor mijn opleiding heb ik ook een blog moeten schrijven en kreeg altijd erg leuke reacties over mijn schrijfwijze, zo lekker direct. Helaas had ik nooit een onderwerp waar ik enthousiast over was en wat bij mij pastte. Sinds ik mijn Instagram ben ik mijn blog begonnen, om zo nog meer motivatie en inspiratie te kunnen geven.

Vinden jullie haar verhaal ook zo inspirerend? Volg haar dan zeker op instagram (klik hier) en neem eens een kijkje op haar blog (klik hier). Ik deed trouwens ook een interview voor haar blog! Klik hier als je het wil lezen.

One thought on “Het verhaal van de optimistische Marly: een echte levensgenieter die tóch gaat voor een fitte levensstijl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.