Fitnessdagboek #3

Deze week voelde ik mij heel slecht in mijn vel. Dit had vooral te maken met hormonen en examens. Dit dipje had effect op mijn voeding maar gelukkig ging het tegen het einde van de week weer wat beter.

Voeding

Vrijdagavond ging ik voor vriend zijn papa’s verjaardag gaan eten. Ik rekende overdag netjes alles in, at niet te veel en had ‘s avonds nog 1100 calorieën over. Op restaurant was het onmogelijk om alles in te rekenen. Ik had geen idee wat er allemaal van sausjes in de gerechten zat. Ik heb er mij ook niet druk over gemaakt. Of ik binnen de 1100 calorieën ben gebleven? Geen idee!
Zaterdag ging goed en rekende ik alles netjes in. ‘s Avonds at ik een bolletje ijs op de Lokerse Feesten als cheat van de dag.
Zondag wou ik de dag goed beginnen met proteïnenwafels maar die mislukten drie keer zodanig hard dat ik de moed opgaf. Ik heb zeker een uur het baksel van het wafelijzer zitten prutsen. Daarna heb ik er gewoon een cheatday van gemaakt want ‘s avonds kwam er ook bezoek en was het weer lastig om in te rekenen.
Maandag begon ik de dag goed maar ‘s avonds (je raadt het al), was er een feest bij mijn vriend zijn ouders en ik voelde me die dag mentaal heel slecht. Daar was de tweede echte cheatday!
Dinsdag was het ontbijt overschotjes van de vorige dag en ik heb geen moeite gedaan om in te rekenen want dat was echt te lastig. Ik voelde me mentaal nog steeds niet heel goed, daarom besloot ik ook dat ik niet te streng voor mezelf zou zijn (ja hoor, derde cheatday).
Toen ik woensdagochtend opstond, voelde ik mij eindelijk beter. Ik had geen ochtendhumeur (zoals ik wel vaker heb) dus dat was al een goed begin. Ik rekende alles in en ‘s avonds kon ik zelfs nog een ijsje inrekenen (en dat was ook mijn enige cheat)!
Op donderdag waren mijn macro’s opnieuw perfect. Ik heb er weer vertrouwen in!

Training

Zaterdag ben ik opnieuw gestart met de beginner yoga challenge van Kino. Omdat ik ondertussen al minder een beginner ben, heb ik vier filmpjes gedaan.
Maandag ben ik gaan fitnessen met mijn vriend. Ik vind het altijd leuk als ik een compagnie heb om te gaan trainen. We deden een full body workout en ik kreeg een gekke pump in mijn armen! We waren allebei stijf de volgende dag.
Dinsdag heb ik dag 5, 6, 7 en 8 van de beginner yoga challenge gedaan. Ik merk al een goede vooruitgang in vergelijking met de eerste keer dat ik deze filmpjes deed, joepie!

Leven

Zoals ik hierboven al gezegd heb, ging het op een bepaald moment mentaal heel slecht deze week. Ik had huilbuien en daarna vaak ook eetbuien. Je raadt het al: ik had last van mijn hormonen. Daarnaast steekt het studeren ook echt tegen maar ik wil niet opgeven. Toch moet ik mezelf er soms eens aan herinneren dat het leven niet alleen bestaat uit studeren. Ik moet leren om het mij wat minder aan te trekken.

fitnessdagboek31

voor en na mijn post workout douche

Doelen volgende week

Volgende week wil ik proberen om mij mentaal kalm te houden. Ik heb wel al gemerkt dat yoga me erg helpt om mij beter te kunnen beheersen in moeilijker situaties. Ik denk dan ‘het is het niet waard om mij erover druk te maken want dat helpt me geen stap verder’ en dan probeer ik in plaats van te piekeren, over iets anders te denken.
Ik ga ook proberen om binnen mijn macro’s te blijven maar voor mij is nu het mentaal vlak eventjes belangrijker dus ik ga mij er ook niet druk in maken als het eens een dag niet lukt.
Ik hoop volgende week drie keer naar de fitness te kunnen gaan en bijna elke dag yoga te doen.

Mijn week ging niet zo goed maar dat wil zeggen dat volgende week alleen maar beter kan gaan! Ik ga met een positieve houding de volgende week in!

Liefs,

Jana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.