Fitnessdagboek #2

Deze week ging wel ok. Helaas ben ik nog steeds aan het studeren. Gelukkig kon ik wel eindelijk eens naar de fitness.

Voeding

Maandag was helaas niet zo een goede start. Ik ging met een vriendin naar de Lokerse Feesten (ongepland) en at daar churros. Heel lekker maar dit paste niet in mijn macro’s. Toch vind ik dat je af en toe gewoon eens moet eten waar je zin in hebt en zeker als je met vrienden weggaat. Ik heb dus bewust gekozen om de churros wél te nemen en de andere dagen van de week dan gewoon wat minder te eten. Dit lukte heel goed.

Op de onderste foto zie je een slaatje dat ik at toen we voor de Lokerse Feesten iets gingen eten.

Training

Zaterdag deed ik de laatste yogasessie van de beginner yoga challenge van Kino. Klik hier als je ook graag zou starten. Ik ben toen ook begonnen met een volgende lessenreeks: de summer yoga course van Kino. Deze lessenreeks duurde maar vier dagen. Klik hier als je die ook eens wil proberen! Ik deed de andere yogasessies op zondag, woensdag en donderdag. Deze week was ook het einde van de #backtobackbendz challenge. Het was een leuke challenge maar ik had het gevoel dat het niveau voor mij iets te hoog lag.

Dinsdag deed ik een homeworkout van Abby Pollock. De workout duurde maar een half uurtje maar was echt superzwaar! Ik had de volgende twee dagen veel spierpijn! Klik hier voor de volledige workout.
Vandaag ben ik eindelijk in de fitness geraakt en heb ik een full body workout gedaan. Ik was bang dat ik na al die weken mijn kracht verloren zou hebben maar ik kon bij alles even veel gewicht pakken als vroeger, joepie! Enkel mijn triceps waren wat verzwakt.

Leven

Op mentaal vlak ging het wat minder deze week. Ik heb veel herexamens en ik zag het eventjes niet meer zo goed zitten, zeker omdat ik tijdens het jaar echt heel veel geleerd had en mijn harde werk werd niet beloond. Toch blijf ik niet bij de pakken zitten en ga ik ervoor. Een yogasessie helpt ook altijd om eventjes tot rust te kunnen komen. Vroeger zou ik waarschijnlijk een eetbui gehad hebben als ik me mentaal slecht voelde maar dit heb ik nu niet zo vaak meer. Daar ben ik heel blij om want meestal zorgde een eetbui er bij mij voor dat ik me nog slechter voelde.
Zoals ik al zei, ben ik naar de Lokerse Feesten geweest met een vriendin. Het deed goed om eventjes mijn boeken gedag te zeggen en een leuke avond te hebben met een vriendin.
Een andere leuke pauze was toen ik een ijsje ging eten met mijn vriend. Ik zeg nooit nee tegen ijsjes!
Vandaag ben ik ook éindelijk in de fitness geraakt. Het deed zo veel deugd om er nog eens echt te kunnen voor gaan! Daarna ben ik met mijn mama gaan shoppen. ‘Je had het eens nodig met deze zware periode’ zei ze haha. Ze had gelijk.

fitnessdiary2nieuwekleren

Hier zie je een foto van mij met mijn nieuwe kleren (veel te blij).

Doelen volgende week

Volgende week ga ik denk ik de beginner yoga challenge van Kino opnieuw starten (Tenzij iemand misschien iets beter weet dat ik kan doen als yogabeginner? Laat het mij weten!). Ik wil graag beter worden dus moet ik nog veel oefenen. Op vlak van voeding ben ik wel tevreden. Ik wil proberen om nu toch mijn koolhydraten en vetten te gaan bekijken omdat ik het gevoel heb dat ik weer goed op weg ben. Daarnaast wil ik ook graag elke dag binnen mijn macro’s blijven maar in de zomer ga ik af en toe eens ongepland weg met mijn vriend of met vrienden dus dan vind ik het niet erg om eens over mijn macro’s te gaan en te compenseren op andere dagen.
Ik wil proberen om volgende week toch een paar keer naar de fitness te gaan. Ik doe tijdens de examens vaak een homeworkout maar ik merk dat ik de fitness toch echt wel mis. Ik heb zo een momentje voor mezelf echt nodig (fysiek én mentaal) en het doet deugd om dan ook eens buiten te komen.

 

Mijn week ging dus wel ok maar niet schitterend. Volgende week beter!

Liefs,

Jana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.