Fitnessagboek #1

Om mijn blog een beetje levendiger te maken, vond ik dat het tijd was voor iets nieuws. Vanaf nu ga ik elke vrijdag met jullie delen hoe mijn week ging, vooral op vlak van training en voeding maar ook op mentaal vlak. Hopelijk vinden jullie dit interessant en misschien kan dit mij ook helpen om gemotiveerd te blijven. Bij deze nummer 1!

Ik ben nu de tweede week terug in België na mijn reis naar Thailand. De eerste week had ik erg last van een jetlag. Daarnaast moest ik ook beginnen met studeren dus trainen lukte vorige week nog niet. Gezond eten lukte redelijk maar jammer genoeg had ik zondag heel veel last van stress en heb ik een kleine eetbui gehad. Wat me wel opvalt is dat mijn eetbuien heel goed meevallen. Vroeger ging ik tijdens een eetbui soms 2000(!!) calorieën over mijn doel. Deze keer was dit ‘maar’ 700 calorieën.

Voeding

Ik heb geprobeerd om de 700 calorieën die ik zondag te veel heb gegeten, deze week minder te eten. Dit lukte al redelijk dus ik denk dat ik het wel ga halen! Vroeger zou ik dit niet gedaan hebben want dan blijf ik vaak in een schuldgevoel hangen en ga ik weer over mijn calorieën. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Nu deed ik het gelukkig zonder schuldgevoel. Ik denk gewoon aan mijn doel! Vorige week had ik ook wat moeite om weer aan mijn eiwitbehoefte te komen na er drie weken totaal niet naar gekeken te hebben. Daarom was mijn doel voor deze week om wél aan mijn eiwitbehoefte te komen. Dit lukte goed. Eén dag zat ik helaas 26 gram onder mijn eiwitbehoefte maar ik heb dit ook kunnen inhalen op een andere dag. Natuurlijk is het beter om elke dag je doel te behalen maar ik probeer flexibel te zijn. Als een dag wat minder gaat, probeer ik wat te compenseren. Zolang ik mezelf geen schuldgevoel aanpraat, lukt dit goed en is dit voor mij een goede manier om mijn doelen te behalen.

Hieronder zie je een paar ontbijtjes die ik deze week gegeten heb. Op de eerste foto zie je proats (proteins en oats) met pindakaas, een gezond appeltaartje en eiwitpannenkoeken.

Training

Na een paar dagen stil gezeten te hebben en veel stress hebben van het studeren, ben ik toch weer beginnen sporten. Dinsdag en woensdag volgde ik de blogilates kalender. Jammer genoeg had ik donderdag te veel spierpijn om de workout van die dag te doen maar rust is minstens even belangrijk! Ik deed wel een yogasessie van de beginner yoga challenge van Kino. Dit deed ik ook op woensdag. Ik startte deze week ook met een yoga challenge op instagram namelijk #backtobackbendz.

Doelen volgende week

Volgende week wil ik proberen om minstens drie workouts doen en minstens drie yogasessies. Daarnaast ga ik proberen om mijn calorie- en eiwitdoel elke dag te behalen. Momenteel kijk ik niet heel erg naar koolhydraten en vetten. Ik heb soms de neiging om te obsessief te zijn met mijn voeding en voor mij is het op dit moment niet nodig om mijn verhouding in vet en koolhydraten exact op punt te hebben. Ik houd er wel een beetje rekening mee dat ik niet heel veel over mijn vetten of koolhydraten ga maar ik probeer flexibel te zijn. Ik ben namelijk geen professionele bodybuilder en ik ben niet van plan om aan een wedstrijd mee te doen. Mijn doel is nu vooral om wat vet te verliezen en mijn spieren te behouden maar een perfect lichaam, is voor mij niet nodig.

Ziezo, mijn eerste fitnessdagboek zit er al op! Laten jullie even weten of jullie dit interessant vinden?

Liefs,

Jana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.