Mijn ervaringen in Thailand

Zoals mijn instagramvolgers allemaal wel al weten, ben ik drie weken naar Thailand gegaan met mijn familie en vriend. In deze blogpost vertel ik jullie mijn ervaringen. Ik kan helaas niet alles vertellen in één blogpost want dan wordt die te lang dus zal ik jullie vertellen over de dingen die mij het meeste zullen bijblijven.

Onze bestemmingen waren Bangkok, Kanchanaburi, Ayutthaya, Sukhotai, Chiang Mai, Pai en Hua Hin.

Bangkok

Onze eerste bestemming in Thailand was Bangkok, daar kwam onze vlieger ook toe. Wat mij opviel toen ik van de bus stapte, was dat het heel hard stinkt naar het verkeer in Bangkok.
In Bangkok namen we vaak de boottaxi om van de ene plek naar de andere te gaan. Toen we toekwamen zijn we natuurlijk als eerste naar een restaurant gevaren (we hadden veel honger) waar we heel lekker gegeten hebben met een prachtig uitzicht over Bangkok. 

boottaxietenuitzicht


Het leukste dat we in Bangkok gedaan hebben vond ik toch wel de fietstocht met gids. We fietsten door heel Bangkok en niet alleen door het stedelijke gedeelte maar ook door kleine wijken waar heel arme mensen wonen en door kokosnoot- en bananenboerderijen.

fietstocht.jpg


We bezochten ook tempels en heel veel Buddha’s. Geloof mij, daar heb je er in Thailand genoeg van! De meest indrukwekkende Buddha vond ik de liggende Buddha. In de tempels moeten je schouders en bovenbenen altijd bedekt zijn en je schoenen moeten uit.

liggende buddha

Kanchanaburi

Naar Kanchanaburi gingen we vooral voor de Erawan Waterfalls. Wat heel speciaal was, is dat er visjes aan je voeten komen zuigen van zodra je in het water gaat. Ze eten je dode huid op zoals je soms visjes in schoonheidssalons ziet doen. Ook hebben we een aapje gezien!

lakes

Ayutthaya

In Ayutthaya bezochten we veel oude gebouwen, onder andere de begraafplaats van drie koningen van het vroegere Koninkrijk Ayutthaya.

ayutthaya.jpg

Sukhotai

In Sukhotai bezochten we ook een park met veel oude tempels, waarvan sommige met een merkbare invloed van het hindoeïsme.

IMG-20170709-WA0027.jpg

Chiang Mai

Chiang Mai was onze vijfde bestemming. Wat ik gemerkt heb is dat Chiang Mai heel geglobaliseerd is. Je vindt er zowel McDonalds als Starbucks, Pizzahut en KFC (wat je in de rest van Thailand bijna nergens vindt behalve dan in Bangkok). Van Chiang Mai zelf heb ik (buiten ons prachtig hotel) persoonlijk niet heel veel gezien. We bezochten de avondmarkt maar de rest van de tijd dat we daar verbleven was ik op tweedaagse in de jungle.
De jungletrip was heel avontuurlijk. Jammer genoeg hebben we heel veel regen gehad en waren al onze kleren kletsnat. Doordat het in Thailand altijd heel vochtig is, droogden onze kleren niet en moesten we de volgende dag natte kleren aandoen. Buiten dat we nat waren was het natuurlijk een prachtige ervaring! Het uitzicht was heel mooi. We bezochten een waterval waar we van rotsen konden springen en een grot met vleermuizen. 

‘S nachts sliepen we in een bamboehut. Daarnaast vaarden we op een rivier met een vlot en we gingen naar een Elephant Rescue Centre. In het Rescue Centre verblijven onder andere afgedankte olifanten die gebruikt werden om toeristen op te laten rijden. De reden waarom we tijdens onze reis niet op olifanten gereden hebben is omdat die olifanten vaak mishandeld worden. We mochten de olifanten voederen en wassen. 

IMG-20170722-WA0004.jpg

Pai

Pai was denk ik mijn favoriete bestemming. We bezochten alles met een gehuurde brommer. De natuur in Pai is ongelofelijk mooi! Op de brommer zitten en ondertussen genieten van het uitzicht was heerlijk. We hebben de natuurlijke hot springs bezocht, een grot, een dorpje waar bijna enkel chinezen wonen en de Pai Canyon. De Pai Canyon was een beetje eng vond ik (ik heb een beetje hoogtevrees) maar zeker de moeite waard!

IMG-20170720-WA0001.jpg

Hua Hin

Hua Hin vond ik persoonlijk de minst leuke bestemming en zou ik niet opnieuw doen. Mijn ouders kozen deze bestemming aan de zee omdat ze de laatste dagen wouden uitrusten. Wij (mijn vriend, mijn broers en ik) daarentegen, wouden liever nog zo veel mogelijk van Thailand ontdekken. Daarom besloten we om naar de zoo te gaan, een grot te bezoeken en het Pranburipark te gaan bewonderen.
De zoo was jammer genoeg een echte teleurstelling. Tijgers en zelfs babytijgers liggen aan superkorte kettingen alsook de olifanten. Je kon in de kooi van de tijgers om ze te knuffelen maar dan werden ze wel op voorhand verdoofd. Heel zielig was dat.
De grot en het Pranburipark waren gelukkig wel echt de moeite. We hadden deze twee prachtige natuurverschijnselen zeker niet willen missen! We hebben ook één dagje van het strand genoten maar langer moest dat voor ons niet zijn.

IMG-20170720-WA0002.jpgIMG-20170719-WA0000.jpg

Algemeen

Wat me in Thailand opviel was dat de mensen over het algemeen heel vriendelijk zijn, ook al is er heel veel armoede. De mensen in Thailand zijn heel dankbaar en we voelden ons als toerist echt welkom. We denken dat dit vooral komt door hun geloof, namelijk het boeddhisme.

De dieren die je meest ziet in Thailand (buiten heel veel straathonden en -katten), zijn gekko’s. Gekko’s doen niets en ze eten insecten wat dus wel handig kan zijn. Van de spinnen was ik echter minder fan. Ze zijn groot en soms komen er al eens 100 babyspinnen uit zoals bij ons het geval was. Ook de kakkerlakken die over de straten liepen, waren iets minder aangenaam.
De straten in Thailand lopen vol straathonden en straatkatten. Ze hebben meestal schurft en vlooien en er zijn er zo veel dat je ze niet allemaal kan verzorgen. Ook heel gevaarlijk voor het verkeer want sommige honden gaan gewoon midden op straat liggen.

Naast de honden (en soms zelfs koeien!) die op straat lagen, viel het verkeer beter mee dan ik dacht. Natuurlijk is er veel meer chaos dan in België maar gelukkig zouden de auto’s je niet zomaar omver rijden. De regels in Thailand zijn wel veel minder streng. Door het rood rijden bijvoorbeeld is niet uitzonderlijk. Ook is het goedkoper om in Thailand een boete te betalen om zonder internationaal rijbewijs te rijden dan er in België één te kopen.

Het eten in Thailand vind ik heel lekker maar je moet wel opletten wat je eet. Ik heb bijvoorbeeld mijn tanden altijd gepoetst met flessenwater, geen fruit met schil gegeten, geen rouwe groenten gegeten en bijna nooit ijs genomen. Wat ik heel goed vond, is dat je bijna overal vegetarisch en vaak ook veganistisch kan eten. Ik probeerde gedurende de reis bijna enkel vegetarisch te eten. Tegen dat we bijna weer naar huis moesten, was iedereen het Thaise eten wel wat beu omdat het vaak hetzelfde is maar nu dat ik al drie dagen thuis ben, zou ik het al weer opkunnen!

Ik kan besluiten dat ik Thailand echt de moeite waard vond en ik zou iedereen aanraden ernaartoe te gaan. Ik mis het al!

Liefs,

Jana

7 thoughts on “Mijn ervaringen in Thailand

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.