Waarom en hoe ik met yoga begonnen ben

Zoals de mensen die mij volgen op instagram waarschijnlijk al gemerkt hebben, ben ik de laatste tijd vaak met yoga bezig. Maar hoe komt dit nou zo plots? Dat vertel ik jullie in deze blogpost.

Tijdens de examens heb ik heel veel last van stress. Ik dacht dus dat het misschien wel goed zou zijn om eens yoga te proberen voor ik ging slapen zodat ik tot rust kan komen. Ik volgde @debby_the_chocoholic al een tijdje op instagram. Zij is ook vaak bezig met yoga en ik vroeg aan haar of ze misschien tips had. Zij raadde me aan om de Kino yoga beginner challenge te doen. Dit heb ik dan ook gedaan. Helaas raakte ik maar tot ongeveer de helft want na de examens ben ik gestopt. Momenteel heb ik weer examens en heb ik yoga weer opgepikt. Ik ben weer met de beginner yoga challenge begonnen en ik zit nu al over de helft! Ik heb er meer en meer plezier in en ik denk daarom dat ik deze keer wel zal doorzetten.

19400972_10212333216833271_944219583_o.jpg

Naast tot rust komen wou ik ook heel graag wat leniger worden. Na het fitnessen stretch ik ook nooit wat heel slecht is (ja ik weet het). Ik vind stretchen gewoon zo saai. Daarom leek yoga mij ook wel een goede oplossing. Ik merkte al snel dat mijn lenigheid verbeterde.

19402343_10212333231313633_1201913565_o.jpg

Ik zag ook vaak yoga challenges passeren op instagram. Het leek me wel leuk om eens eentje mee te doen maar ik was bang dat ik de poses niet zou kunnen dus deed ik het niet. Uiteindelijk ben ik toch beginnen meedoen aan de challenges op instagram en wat blijkt? Er zijn altijd alternatieven voor beginners wanneer iets niet zou lukken. Als je twijfelt om aan een challenge mee te doen zou ik dus zeggen: ga ervoor!

19402370_10212333235593740_2005552595_o.jpg

Wat ik nog iets heel goed vind aan yoga is dat je ontzettend veel kracht nodig hebt. Ik had niet verwacht dat een paar poses zo veel kracht vereisten! Soms voel ik echt al mijn spieren trillen.

19415921_10212333234593715_528169783_n

Het laatste voordeel dat yoga mij geeft is mooie foto’s! Ik was eerst een beetje bang dat mijn volgers mijn yoga foto’s niet zo leuk zouden vinden maar ik vind het een makkelijke manier om origineel te zijn. Ik vind het ook veel leuker om foto’s te plaatsen waarop ik toon dat ik iets kan dan al die ‘ik-doe-gewichtheffen-kijk-naar-mijn-spieren-foto’s’ aangezien ik meestal alleen train en ik dus vooral spiegelselfies trok.

Twijfel je om te beginnen? Ik zou zeggen: gewoon doen. Je weet pas of je het leuk vindt als je het probeert! Geef trouwens ook niet direct op want in het begin gaat alles wat moeizamer. Geef jezelf een paar weken de tijd.

Tot slot kan ik dus zeggen dat ik toch wel een beetje verkocht ben. Yoga brengt me tot rust en ik heb het gevoel dat ik sterker en leniger word.

Liefs,

Jana

4 thoughts on “Waarom en hoe ik met yoga begonnen ben

    • Jana Six says:

      Ik heb er heel veel plezier aan 😊 dankjewel! 😘 en sorry dat ik nie meedoe aan je challenge! Ik had niet veel tijd door de examens πŸ˜” maar als je nog eens één doet, doe ik zeker mee!

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.