Hoe ik met gewichtheffen en flexible dieting/iifym begonnen ben

In een vorige blogpost vertelde ik al hoe ik in een fitte levensstijl terechtkwam onder andere met de Bikini Body Guide van Kayla Itines.

Na de Bikini Body Guide twee keer te hebben afgerond, was ik het helaas een beetje beu geworden dus besloot ik om eens wat anders te gaan doen. Ik begon meer met krachttraining maar baseerde me wel nog op de cardio in de Bikini Body Guide. Ik vond het wel heel moeilijk om te weten welke oefeningen ik moest doen en wanneer. Mijn trainingen waren niet echt consistent omdat ik niet wist wat ik moest doen. In februari, was er een meisje dat ik kende via via (dorinefitt) aan wie ik ook al wat tips had gevraagd, dat begon met personal coaching. Ik heb een voedingsschema aan haar gevraagd en ik ging af en toe met haar trainen.

Mijn trainingen gingen heel goed. Het voedingsschema lukte me maar ik was er niet zo gelukkig mee. Het werkte en ik viel af dus dat vond ik goed maar in het weekend was ik thuis en vond ik het heel lastig om niet gewoon mee te eten. Ook wanneer ik iets met vrienden wou eten, kon ik dat niet zonder van het voedingsschema af te wijken. Als ik dan toch eens afweek van het voedingsschema had ik ook het gevoel dat ik gefaald had en dat het toch al omzeep was waardoor ik eetbuien kreeg.

Op instagram en in facebookgroepen zag ik vaak mensen voorbij komen die flexible dieting deden. Dit leek me wel iets interessants dus ben ik daar meer informatie over gaan opzoeken. Ik heb toen ook in één van de facebookgroepen hulp gevraagd. Het belangrijkste bij flexible dieting is eigenlijk gewoon eraan beginnen. Je macro’s zullen in het begin misschien niet helemaal kloppen maar dat kan je al snel zien en bijsturen. Ik leer nog steeds elke dag bij over hoe ik nu best mijn macro’s aanpas.

img_20161212_1627521

Ook over training leer ik nog bij. Ik ga nu voor het eerst mijn eigen trainingsschema maken. Misschien zou ik sneller vooruit geraken moest ik een coach nemen voor training en iifym maar ten eerste vind ik dat nogal duur en geef ik liever mijn geld ergens anders aan uit. Ten tweede leer ik heel graag. Ik wil het gewoon allemaal zélf kunnen en ja dat betekent dat ik soms fouten maak maar mijn doel is niet om snel resultaten te behalen. Mijn doel is om een fitte levensstijl aan te houden en erover te leren desnoods met vallen en opstaan. Over mijn vooruitgang kan ik ook helemaal niet klagen wat je wel kan zien op de foto (deze foto is mijn vooruitgang op bijna exact één jaar). Als ik toch een coach zou nemen, zou het vooral zijn om sneller te leren en om meer motivatie te hebben maar ik ben wel echt een doorzetter dus ik kan het ook zonder.

Hopelijk was dit interessant om te lezen. Als ik ergens mee kan helpen, vraag maar! Als je twijfelt waar je moet beginnen zou ik zeggen, doe het gewoon! Iedereen moet ergens starten en leren moet je toch doen.

Xoxo,

Jana

2 thoughts on “Hoe ik met gewichtheffen en flexible dieting/iifym begonnen ben

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.